Liane_versteegC.G. Versteeg
Afwegingskader voor het informeren van de Raad voor de Kinderbescherming:­ antwoorden voor de jeugdhulpverlening?
 

Nieuwsbericht

MF | 02 juli 2019 18:34 | Medisch Contact

Tweede Kamer zet deur Wlz open voor jongeren

Jongeren met psychische problemen zouden toegang moeten krijgen tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Met die aanvulling heeft de Tweede Kamer ingestemd met openstelling van de Wet langdurige zorg (Wlz) voor ggz-patiënten.

Het kabinet wil de Wlz openstellen voor ggz-patiënten, zodat langdurige 24-uurszorg ook voor deze doelgroep via die route kan worden vergoed. Verantwoordelijk VWS-staatssecretaris Paul Blokhuis legt in zijn wijzigingsvoorstel de grens bij patiënten van 18 jaar. Zorg voor jongeren wil hij liever via de Jeugdwet regelen, via gemeentes die ook de gezinssituatie erbij betrekken. In de Kamer gingen echter stemmen op om die grens los te laten, zodat ook jongeren die 24-uurs ggz-zorg nodig hebben een beroep op de Wlz kunnen doen.

Via een amendement van coalitiepartijen D66, CDA en VVD en van oppositiepartijen Groenlinks en PVV, dat op steun van het voltallige parlement kon rekenen, heeft de Tweede Kamer de deur alsnog opengezet voor Wlz-toegang voor jeugdige ggz-patiënten. Via dat amendement verlangt de Kamer dat jeugdigen op een nader te bepalen datum alsnog toegang krijgen.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.