Michele_van_lopikM.A. van Lopik
Rechtbank beveelt Google tot verwijdering van koppeling naar website zwarte lijst artsen:­ is het hek van de dam?
 

Nieuwsbericht

JG | 12 augustus 2019 17:26 | Medisch Contact

Laurentius ziekenhuis onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het Laurentius Ziekenhuis in Roermond voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld vanwege tekortkomingen in het thema ‘goed bestuur’. De raden van bestuur en toezicht bestaan nu beide namelijk maar uit één persoon.

Al langer zouden er conflicten in de top van het ziekenhuis spelen. Op 13 juli heeft een ruzie met de raad van bestuur ertoe geleid dat de gehele raad van toezicht is afgetreden. Vier dagen later is een interim-voorzitter van de raad van toezicht benoemd, die een nieuwe raad gaat samenstellen. Gezien de kwetsbare bestuurlijke situatie en omdat de IGJ geen zicht heeft op de manier waarop de vorming van een nieuwe top gaat verlopen, heeft ze besloten het ziekenhuis onder verscherpt toezicht te stellen.

De huidige bestuursleden van het Laurentius Ziekenhuis moeten de IGJ binnen twee weken een plan sturen hoe ze de voorwaarden voor goed bestuur gaan herstellen. Over de uitvoering hiervan dienen ze elke twee maanden aan de inspectie te rapporteren. Ook kan de inspectie onverwacht het ziekenhuis bezoeken. Bij onvoldoende voortgang kan zij een vervolgmaatregel inzetten. Marja Weijers, voorzitter van de raad van bestuur, reageert op de website van het ziekenhuis dat ze aan de slag gaan om zo snel mogelijk een voltallige raad van toezicht in te stellen en dat ze er te allen tijde voor zal zorgen dat patiëntenzorg niet in het gedrang komt.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.