Mieke_de_die_80x110A.C. de Die
Aandachtspunten bij het melden van calamiteiten aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
 

Nieuwsbericht

JG | 28 augustus 2019 16:15 | Medisch Contact

NVVE opent fonds voor arts in euthanasie-strafzaak

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) heeft een fonds geopend ter ondersteuning van de specialist ouderengeneeskunde die voor de rechter staat voor euthanasie bij een diepdemente patiënt op basis van haar wilsverklaring. De NVVE laat weten ervoor te zorgen dat ‘de juridische ondersteuning van deze arts in de toekomst gewaarborgd is’.

In aanloop naar de eerste zittingsdag, afgelopen maandag, hebben zowel leden als niet-leden bij de NVVE hun verontwaardiging over de zaak uitgesproken en geïnformeerd of zij de verpleeghuisarts financieel kunnen steunen. Op het rekening kunnen donaties worden gedaan onder vermelding van ‘Euthanasie is geen moord’.

De NVVE heeft haar afschuw uitgesproken over het woord ‘moord’ en over het feit dat een ‘juridische strijd wordt gevoerd over de rug van de arts’. De organisatie vreest dat ‘veel onheil is aangericht en artsen nog meer terughoudend zullen worden waar het gaat om euthanasie bij dementie’. Met de financiële steun wil de vereniging met 170.000 leden ‘laten zien dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders voorstander is van het zelfgekozen levenseinde, ook bij dementie, en niet wil dat de klok wordt teruggedraaid’.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.