Mieke_de_die_80x110A.C. de Die
Aandachtspunten bij het melden van calamiteiten aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
 

Nieuwsbericht

MF | 29 augustus 2019 07:55 | Medisch Contact

Ex-arts verdacht van vervalsen recepten

Een ex-arts en voormalig psychiater wordt ervan verdacht vervalste recepten te hebben gebruikt om daarmee onder meer opiaten op te halen bij een apotheek in Amsterdam. De 60-jarige, van oorsprong Duitse, man moet volgende week voor de rechter in Amsterdam verschijnen. In 2017 werd hij al veroordeeld tot een halfjaar celstraf nadat een sm-partner in zijn woning overleed door een overdosis methamfetamine.

De man wordt er nu van verdacht dat hij tussen 2010 en 2016 recepten uitschreef onder de naam van een andere psychiater, zo is op te maken uit de tenlastelegging. Daarbij zou hij ook een valse handtekening en valse adresgegevens hebben gebruikt. Of de andere psychiater daar weet van had is onbekend.

In de periode dat zich dit afspeelde stond de man nog in het BIG-register ingeschreven als arts. Ongeveer gelijktijdig met de strafzaak naar aanleiding van het overlijden van de man waarmee hij in 2015 een sm-sessie had, liep er ook een tuchtzaak tegen hem. Dat leidde ertoe dat hem in oktober 2017 werd verboden zich ooit nog in te schrijven in het BIG-register – hij had zichzelf al laten doorhalen. Het tuchtcollege vond dat het gedrag van de man – die zich als arts presenteerde en intraveneus drugs toediende aan het slachtoffer – indruiste tegen de manier waarop hulpverleners zich moeten gedragen. Ook al gebeurde dit in de privésfeer.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.