Mieke_de_die_80x110A.C. de Die
Aandachtspunten bij het melden van calamiteiten aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
 

Nieuwsbericht

JG | 06 september 2019 16:09 | Medisch Contact

Tien artsen voor tuchtcollege Eindhoven na overlijden baby

Acht gynaecologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis moeten deze vrijdag voor de tuchtrechter verschijnen. Ze zijn gedaagd door de ouders van een baby die in het ziekenhuis is overleden. Volgende week vrijdag moeten ook nog een betrokken anesthesioloog en een kinderarts van dit ziekenhuis voor de tuchtrechter komen.

Volgens een onlangs door het Jeroen Bosch Ziekenhuis uitgegeven korte verklaring zijn de klachten ingediend door de ouders van baby Luna, een meisje dat in 2014 in het Jeroen Bosch Ziekenhuis werd geboren en enkele dagen later overleed. De ouders van Luna hebben tegen tien artsen die volgens het ziekenhuis ‘in meer of mindere mate bij de zorg rond de geboorte betrokken waren’, klachten ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven.

De ouders vinden onder andere dat de gynaecologen onvoldoende onderzoek hebben uitgevoerd toen de moeder voorafgaand aan de bevalling vaginaal bloedverlies had, de moeder niet hebben geïnformeerd over de diagnose placenta bilobata, niet goed hebben gehandeld tijdens de bevalling, geen goede overdracht hebben verricht en ontkennen dat er medisch verwijtbare fouten zijn gemaakt. De anesthesioloog wordt onder andere verweten dat hij een operatie heeft laten aanvangen terwijl de epidurale analgesie niet goed leek te werken, en de kinderarts dat ze zorgen over de baby niet voldoende serieus heeft genomen. Ook wordt hen onder andere verweten dat zij informatie niet goed hebben overgedragen aan andere artsen en dat ze de inspectie niet goed hebben geïnformeerd.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.