Kitty_volkerK.M. Volker
De beoordeling van een deskundigenonderzoek in de tucht- en civiele procedure:­ is de maatstaf dezelfde?
 

Nieuwsbericht

MF | 07 november 2019 09:03 | Medisch Contact

PvdA en GroenLinks verder met plan voor abortuspil door huisarts

De wetswijziging die PvdA en GroenLinks voor ogen hebben om de verstrekking van abortuspillen door huisartsen te legaliseren, verandert niets aan de bedenktermijn die geldt voor vrouwen. Dat verduidelijken de partijen in een aanvulling op hun plan, dat volgens hen nu rijp is voor parlementaire behandeling.

PvdA en GroenLinks hebben zich afgelopen maanden gebogen over alle vragen van Kamerleden over hun gezamenlijke voorstel om de Wet afbreking zwangerschap aan te passen zodat huisartsen legaal abortusmedicatie kunnen voorschrijven tot in de negende week van een zwangerschap. Het wetsvoorstel is nu op een aantal punten aangepast.

In een toelichting verduidelijken de twee partijen dat hun plan niets verandert aan de beraadtermijn van vijf dagen die vrouwen in acht moeten nemen bij een zwangerschapsduur vanaf zes weken en twee dagen. Die blijft zo, net als dat die vijfdaagse termijn niet geldt voor kortere zwangerschappen, aldus PvdA en GroenLinks. Met een nieuwe frase in hun voorstel willen ze daar verwarring over voorkomen.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.