Nieuwsbericht

AH | 25 december 2019 16:06 | Skipr

Ziekenhuizen pakken samen problemen acute kindzorg aan

De ziekenhuizen in de regio Noord-Holland en Flevoland gaan gezamenlijk de capaciteitsproblemen in de kindergeneeskunde aanpakken. Ze doen dit onder meer door minder geplande zorg te leveren. Hierdoor kunnen de wachtlijsten voor sommige behandelingen oplopen.

Medio december werd bekend dat de Nederlandse ziekenhuizen moeite hebben om zieke kinderen die acute zorg nodig hebben zelf op te vangen. Oorzaak is een hardnekkig tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen. Ook doorverwijzen naar een nabijgelegen ziekenhuis levert geregeld problemen op. Dit betekent dat kinderen soms doorgeplaatst worden naar andere regio’s in Nederland, of soms zelfs naar het buitenland. 

De ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland hebben afspraken gemaakt om zieke kinderen zo goed mogelijk in de regio op te vangen. Zo gaan zij bedden vrijmaken die nu zijn bedoeld voor kinderen die een geplande behandeling moeten ondergaan. Alle ziekenhuizen trekken daarin gezamenlijk op. Daarnaast is er een website ontwikkeld, die de ziekenhuizen en ambulancediensten inzicht geeft waar er in de regio een plek vrij is, zodat een ziek kind daarnaartoe overgebracht kan worden. De informatie wordt meermaals per dag ververst.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.