Anne_ten_brummelhuisA.F.H. ten Brummelhuis en A.L.N. Luigies
Annotatie bij de uitspraak van de voorzieningenrechter Rechtbank Den Haag van 22 oktober 2019, ECLI:­NL:­RBDHA:­2019:­11096.
De zorgverzekering  

Nieuwsbericht

JG | 28 januari 2020 16:50 | Skipr

Rechter geeft forensische ggz gelijk in tarievenkwestie

De rechtbank in Den Haag heeft forensische zorgaanbieders gelijk gegeven in het kort geding dat zij aanspanden tegen tariefverlagingen van de Dienst Justitiële Inrichtingenb (DJI). Instellingen die op last van de rechter mensen met psychische stoornissen behandelen, mogen van de rechter niet zondermeer financieel worden gekort.

Op 14 januari vond in de rechtbank van Den Haag het kort gedingplaats dat Fivoor, Arkin en de Forensische Zorgspecialisten hadden aangespannen tegen tariefkortingen van de DJI, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De aanbieders stelden dat kwaliteit en veiligheid van hun forensische zorg niet langer kon worden gewaarborgd met de door de DJI gekorte tarieven. Vijf andere organisaties sloten zich bij het kort geding aan: Dichterbij, Reinier van Arkel, GGzE, Trajectum en GGNet. De rechter stelt nu dat de DJI onvoldoende onderbouwt dat de kortingen leiden tot reële tarieven.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.