Eva_deenE.M. Deen
Niet voldoen aan de verzwaarde motiveringsplicht en geen bewijs in het deelgeschil.
De zorgverzekering  

Nieuwsbericht

AH | 17 maart 2020 15:46 | Medisch Contact

Huisartsen bezorgd over hoge kosten en inkomstenderving door corona

De Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen maakt zich zorgen over financiële gevolgen van de coronacrisis voor huisartsen en andere zorgverleners. Dat blijkt uit een open brief van de VPH, waarin de overheid wordt gevraagd de zorgverleners straks niet te vergeten.

De VPH schrijft in de brief op de eigen website dat zorgverleners, verpleegkundigen, huisartsen en specialisten zonder klagen alle zeilen bijzetten. Ook stelt de VPH dat zij geen tijd verspillen door via de media aandacht te vragen voor de slechte financiële situatie in de zorg en niet klagen over de huidige extra uren en kosten die ze moeten maken in de strijd tegen het SARS-CoV-2-virus. Toch wil de VPH wél aandacht vragen voor de financiële situatie van zorgverleners. 

VPH stelt voor dat er een eenmalige opslag op het inschrijftarief van huisartsenpraktijken komt per ingeschreven patiënt. Ook wil de vereniging dat er een aparte betaaltitel bij de NZa komt voor visites aan mogelijk met SARS-CoV-2-virus besmette patiënten. Wat Groot betreft zou het tarief rond het tarief van de intensieve zorgvisite moeten zitten. Ook adviseert hij huisartsen goed bij te houden welke kosten ze maken voor de beschermingsmiddelen, zodat de kosten in een later stadium mogelijk verrekend kunnen worden.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.