Nieuwsbericht

AH | 28 april 2020 15:24 | IGJ

Aanwijzing voor Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, locatie Midgaard

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, locatie Midgaard in Den Haag een aanwijzing gegeven. De kwaliteit van jeugdhulp bij Midgaard, een gesloten jeugdzorg locatie waar 46 jongeren wonen, schiet tekort. De inspectie concludeert dat de hulp- en zorgverlening bij Midgaard niet voldoet aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp. 

Na het bezoek van de inspectie kreeg Midgaard tot 31 maart 2020 om de onveiligheid van het gebouw en het toezicht in de nacht te borgen (onderdeel 1 van de aanwijzing). Een week na het geven van de aanwijzing bracht de inspectie een toetsingsbezoek aan Midgaard. De inspectie zag toen dat Midgaard direct aan de slag is gegaan met deze urgente verbeterpunten.

Midgaard heeft inmiddels voldaan aan het eerste deel van de aanwijzing, zo heeft de inspectie vastgesteld. Er is toezicht op de jeugdigen in de nacht, bijvoorbeeld door het inzetten van een waakdienst op elke groep. Ook is de onveiligheid van het gebouw aangepakt. Zo zijn elektriciteitsdraden uit muren en plafonds afgedekt. Hiermee voldoet Midgaard aan het eerste onderdeel van de aanwijzing.

Horizon locatie Midgaard moet uiterlijk 24 juni 2020 inzicht hebben in de hulp die jeugdigen nodig hebben en zorgen dat aan de jeugdigen deze passende hulp ook geboden wordt door deskundige zorgverleners (onderdeel 2 van de aanwijzing). Midgaard mag geen nieuwe cliënten aannemen, totdat de tekortkomingen zijn opgelost.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.