Nieuwsbericht

AH | 11 mei 2020 21:17 | Medisch Contact

NVZ wil compensatie ziekenhuizen na omzetverlies door corona

De omzet van algemene ziekenhuizen is gemiddeld met 47 procent afgenomen, dat stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen na een inventarisatie onder de leden. De NVZ vindt dat de ziekenhuizen volledig voor deze omzetderving én extra kosten moeten worden gecompenseerd, omdat zij anders het hoofd niet boven water kunnen houden of desastreuze bezuinigingen moeten doen.

Er zijn begin deze maand al bevoorschottingsafspraken gemaakt met de zorgverzekeraars, maar de NVZ stelt in een brief aan de Tweede Kamer voor 1 juni duidelijkheid te willen hebben over dat de middelen die eigenlijk beschikbaar waren voor dit jaar onverkort worden uitgekeerd aan de ziekenhuizen. De NVZ wijst erop dat de inkomsten van ziekenhuizen opdrogen als deze om wat voor reden dan ook geen zorg kunnen leveren, terwijl de inkomsten van de zorgverzekeraars, uit onder meer zorgpremies, gewoon doorlopen.

In een reactie laat de NZa weten dat er op dit moment geen meldingen zijn van ziekenhuizen die financiële problemen hebben.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.