Nieuwsbericht

AH | 11 mei 2020 21:11 | IGJ

Verscherpt toezicht herzien voor Het Schild

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht dat bij Stichting Het Schild liep verder uitgebreid. Stichting Het Schild is een woonzorglocatie voor blinden en slechtzienden in Wolfheze. Eerder waren hier al zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Intussen heeft de inspectie geconstateerd dat de besturing van Het Schild nu niet goed functioneert. Hiervoor ontbreken randvoorwaarden. Het bestuur en de raad van toezicht vertrouwen elkaar onvoldoende om belangrijke vraagstukken op te lossen. De aanvulling op het verscherpt toezicht is ingegaan op 4 mei 2020. De periode van verscherpt toezicht duurt nu nog zes maanden.

Goed bestuur en intern toezicht bij een zorginstelling zijn belangrijke randvoorwaarden voor het leveren van goede zorg. Bij het Schild ontbreekt het nu aan goede samenwerking en onderling vertrouwen bij de besturing. Dat is een risico voor de kwaliteit van de besluitvorming en daarmee ook voor de kwaliteit en continuïteit van goede zorgverlening. Voor goede en blijvende verbetering van zorg moeten de bestuurder en de raad van toezicht zich samen inspannen. Dan kan Het Schild goede en veilige zorg blijven bieden aan haar cliënten. 

Het Schild moet binnen zes maanden voldoen aan de normen en de tekortkomingen herstellen op het gebied van deskundigheid, het borgen van de kwaliteit van zorg en goede besturing.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.