Nieuwsbericht

AH | 12 mei 2020 14:17 | Medisch Contact

Bijna tweeduizend zorgaanbieders krijgen coronavoorschot

Circa 1900 zorgaanbieders, waaronder zbc’s, krijgen een voorschot uitgekeerd op de continuïteitsbijdrage die zorgverzekeraars verstrekken. Dat laat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) weten.

Zorgverzekeraars gaan een maandelijkse continuïteitsuitkering uitbetalen aan zorgaanbieders die omzetderving hebben door de coronacrisis. Bepaalde groepen zorgaanbieders, waaronder zbc’s, die daar niet op kunnen wachten vanwege acute financiële nood, konden vast een voorschot hierop aanvragen. Dat voorschot kon tot en met vrijdag worden aangevraagd. De zorgverzekeraars hebben zo’n 1900 aanvragen goedgekeurd, meldt een woordvoerder van ZN.

De maandelijkse continuïteitsbijdrage zelf, die vanaf half mei gefaseerd kan worden aangevraagd, is bedoeld voor alle zorgaanbieders die zorg vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekeraar bieden, en een jaarlijkse omzet tot maximaal tien miljoen euro hebben. Zij krijgen voorlopig maandelijks een percentage vergoed van het verschil tussen hun normomzet en daadwerkelijke omzet. Voor zbc’s ligt dat vergoedingspercentage op 75 procent. Voor instellingen met een hogere jaaromzet, onder andere algemene ziekenhuizen en umc’s, is een aparte voorschotregeling opgezet.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.