Nieuwsbericht

AH | 23 juni 2020 22:57 | Skipr

Motie voor beloning zorgpersoneel verworpen

Voor de derde keer in een kort tijdsbestek stemde de Tweede Kamer dinsdagmiddag over een motie die zorgpersoneel extra zou moeten belonen vanwege hun harde werk tijdens de coronacrisis. De motie haalde het niet op twee stemmen verschil.

Oppositiepartijen wilden met de motie bereiken dat zorgpersoneel meer krijgt dan een applaus, een financiële bonus voor het harde werk tijdens de coronacrisis. De motie vroeg het kabinet een concreet plan te maken voor een structureel beter inkomen van zorgpersoneel. 

Volgens de coalitie en het kabinet is de motie niet passend omdat extra beloningen aan de cao-tafels thuishoren. Veel cao’s voor zorgpersoneel bevatten al stijgende salarissen tot en met 2021. Bovendien zou de motie lastig uitvoerbaar zijn, omdat je zou moeten kiezen wie je wel of niet die bonus geeft. Een deel van het zorgpersoneel heeft veel lange dagen gewerkt, maar er zijn ook zorgverleners die hun werk juist helemaal zagen stilvallen. En veelverdienende specialisten zou je zo ook nog meer geld geven in plaats van je vooral te richten op personeel met een bescheidener inkomen.

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.