Naar boven ↑

mr. E. Pans

Esther Pans kwam bij Kennedy Van der Laan in 2011, na een juridische promotie aan de Vrije Universiteit (2006) en na vijf jaar als advocaat op een in personenschade gespecialiseerd advocatenkantoor in Amsterdam te hebben gewerkt. 

Esther geeft met regelmaat cursussen en lezingen over onderwerpen op het gebied van aansprakelijkheidsrecht of gezondheidsrecht, onder meer over de Euthanasiewet, wilsbekwaamheid, het medisch beroepsgeheim, de juridische status van medisch-wetenschappelijke protocollen en vergoeding van affectieschade. Zij publiceert in diverse vaktijdschriften, waaronder het Nederlands Juristen Blad, Medisch Contact, Jurisprudentie Aansprakelijkheid, het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en het Tijdschrift voor Verkeersrecht, en is verbonden aan de sectie Privaatrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam. Esther is als lid-jurist verbonden aan het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Amsterdam.

In een wat verder liggend verleden heeft Esther korte tijd gewerkt als gerechtssecretaris bij de politierechter in Amsterdam, als juridisch medewerker van een internationaal bedrijf te Amstelveen en als student- assistent bij de sectie Strafrecht en Criminologie van de Universiteit van Amsterdam.

In haar vrije tijd houdt Esther zich bezig met skaten, zwemmen, moderne dans, lezen en theater.