Naar boven ↑

mr. E.M. Deen

Eva Deen werkt als zelfstandig gezondheidsrechtelijk jurist, onder meer als docent gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Holland.

Eva is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na onderwijs te hebben gegeven aan dezelfde universiteit, was zij een aantal jaar als advocaat verbonden aan de afdeling Verzekering en Aansprakelijkheid van Kennedy Van der Laan advocaten.

Vanaf 2004 werkte zij zeven jaar aan de Vrije Universiteit. Eva verzorgde onderwijs op het gebied van het algemene privaatrecht, aansprakelijkheidsrecht en gezondheidsrecht. Daarnaast deed zij onderzoek naar privacy met betrekking tot medische gegevens in het civiele proces. Ook was zij lid van de Projectgroep Medische Deskundigen in de rechtspleging, onderdeel van de Interdisciplinaire Werkgroep Medische Deskundigen. In 2011 stapte Eva over naar De Letselschade Raad, waar zij onder andere het Bemiddelingsloket bemande en lid was van de Permanente Commissie GOMA.