Naar boven ↑

mr. ir. J.P.M. Simons

Met ingang van 1 januari 2024 is Jørgen Simons personenschade- en aansprakelijkheidsdeskundige bij Andriessen Expertise. In die hoedanigheid staat hij dagelijks bedrijven, zorginstellingen, assurantiemakelaars, volmachtskantoren en verzekeraars bij om schadezaken op te lossen, zowel ten aanzien van de beoordeling van aansprakelijkheid als de afwikkeling van de schade.

Daarvóór was Jørgen 17 jaar lang advocaat aansprakelijkheids- en gezondheidsrecht, eerst bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam en vervolgens bij Leijnse Artz in Rotterdam. Nog verder terug in het verleden was Jørgen 6 jaar lang jurist personenschade voor slachtoffers bij SRK Rechtsbijstand.

Jørgen is onder meer geïnteresseerd in productaansprakelijkheid voor geneesmiddelen, implantaten en andere medische hulpmiddelen, aansprakelijkheid voor medisch handelen, medisch tuchtrecht, het medisch traject bij personenschades en de bescherming van persoonsgegevens.

Naast zijn werk als expert personenschade en aansprakelijkheid publiceert Jørgen regelmatig voor GZR Updates en andere vooraanstaande vakbladen en is hij Docent Personenschade bij SSR. Tevens maakt hij regelmatig deel uit van werkgroepen en commissies op het gebied van letselschade, aansprakelijkheid voor medisch handelen en de bescherming van persoonsgegevens.